ویتامین سی
ویتامین C یک
انتی اکسیدانت منحل در آب بوده که نقش
حیاتی را در محافظت جلد در مقابل آفتاب و سنتیز کولاجن بازی میکند. ذخیر
گاه ویتامین سی در وجود با گذشت سن کمتر میگردد و عادت کشیدن سگرت زیاد تر این
ذخیره گاه را کاهش میدهد.ویتامین سی در داخل عضویت تولید نشده لذا باید تمام
ویتامین سی مورد نیاز عضویت از طریق غذا گرفته شود.و در جلد نیز که این ویتامین
نقش حیاتی و مهم را درمحافظت جلد از آفتاب و جلوگیری از پیری دارد ، در جلد تولید نشده و باید از طریق
استعمال موضعی آن به این هدف نایل آئیم . کاهش آنی ویتامین سی از روی جلد بعد از
مواجه شدن به شعاع ماورای بنفش نشان دهنده نقش ویتامین سی در محافظت جلد در مقابل
شعاع مضره آفتاب میباشد. استفاده از ترکیبی از ویتامین Cو ویتامین E در یک زمان سبب تقویه تاثیر حفاظتی یکدیگر
میگردد(Synergism ) .
این ویتامین از
طریق تقویه تولید کولاجن از بوجود آمدن چین و چروک جلد گیری کرده و پیری را که از
باعث شعاع آفتاب بوجود میاید به تعویق می اندازد
قدرت کم کردن
رنگ های اضافی توسط ویتامین سی به اثبات رسیده است و به همین دلیل تعدا زیادی از
محصولات روشن کننده جلدی جای خودرا تثبیت نموده است ، این ویتامین توسط نهیه
انزایم Tyrosinase
سبب روشن نمودن لکه ها جلدی میگردد.
برای با ثبات
نگهداشتن این ماده بی ثبات در از ترکیبات مختلف این ویتامین استفاده شده است ولی
هر کیب که باشدباید در جلد به L-Ascorbic Acid
تبدیل شده تا توسط جلد شناسائی گردیده و از آن
نفع گرفته شود. تا سال 1988 باثبات ساختن ویتامین سی غیرممکن به نظر میرسید ولی
داکتر Sheldon Pinnel یکی از اولین کسانیکه در اثر تحقیقات خود Ascorbic Acid
را به شکل محلول با ثبات ساخت.
در عین تحقیق به
اثبات رسیده است که روز ها بعد از تطبیق موضعی ویتامین سی ، این ویتامین روی جلد
موجود بوده ودر عین وقت سویه کولاجن هم در ساحه بلند تر دریافت گردیده است که خود
این نشان دهنده نفوذ و تاثیر مفید ویتامین سی به شکل موضعی میباشد.
ترکیبات مختلف ویتامین سی موضعی موجود
بوده که بهتر است از طرز تاثیر آن یاد آورد شویم تا گرفتن نام های هرکدام ، این
ماده به سه نوع ذیل دسته بندی میگردد :
1.
منحل در آب یا water
soluble : مانند L-Ascorbic Acid و Magnesium /Sodium Ascorbyl Phosphate .
2.
ایستر های منحل در شحم : مانند Ascorbyl Palmitate ، Ascorbyle tetra-Isoplamitate )
3.
Anhydrous System
متاسفانه که ثبات طولانی ویتامین سی تا حال یک مشکل
بزرگ است ، با ثبات ترین شکل این ویتامین که به شکل موضعی در دسترس است شکل Anhydrous ویا کاملا بدون آب آن میباشد.
این ویتامین ازطریق خوراکی هم اگر گرفته شوده تاثیرات
را که در بالا بیان شد، دارد. این ویتامین به شکل ترزیقی یا امپول ها ، شکل ادویه
خوراکی یا تابلیت ها و نیز در غذاهای مختلف موجود است.
منابع غدائی ویتامین سی :
خوراکه های که در آن ویتامین سی به اندازه زیاد وجود
دارد عبارت اند از :
میوه های از خانواده ستروس (کینو ، نارنج ، مالته ،
لیمو ، انگور و غیره ) ، کی وی ، Papaya یا میوه عنبه هندی ، توت زمینی ، سبزیجات (مرچ سرخ ،
باقلی ، کلم ) ویتامین سی در هنگام پختن و نگهداشت به سهولت وزودی از بین رفته
بدین دلیل نگهداشت و تهیه غذای که دارای ویتامین سی است به مهارت خاص ضرورت دارد.
ترجمه
و ترتیب : دکتور محمد صبور صابر
Comments
Post a Comment